Firmware 1.1.27 - WiFi Issues

Experiencing technical problems? Look here for help!
cliffo
Posts: 14
Joined: Tue Jan 21, 2014 8:23 pm
Model: 50 litres
Location: Newcastle, Australia

Unread post

Hi All,

I've previously upgraded to firmware 1.1.27 but could then not connect to my network via WiFi for some reason (no issues at all on 1.1.26) so I rolled it back to 1.1.26 and didn't think any further of it.

Today I thought I'd give it another go and again "upgrade" to 1.1.27 again and whilst the firmware does upgrade I can once again no longer connect to WiFi.

I've also tried reinstalling the 4.8.5 WiFi firmware then doing the latest firmware but that doesn't resolve the issue.

Has anyone else had this issue?

I've previously contacted Speidel and they suggested a few things to try but none resolved my issue.

Any ideas?

Cheers,
cliffo
cliffo
Posts: 14
Joined: Tue Jan 21, 2014 8:23 pm
Model: 50 litres
Location: Newcastle, Australia

Unread post

I've noticed when on firmware .27 after it unsuccessfully tries to find a network it displays a "1" to the left of the "Settings" icon.

Unsure if that's of any significance?

Again, when on .26 firmware it connects without any issues to my WiFi network.
IMG_20200317_080918.jpg
cliffo
Posts: 14
Joined: Tue Jan 21, 2014 8:23 pm
Model: 50 litres
Location: Newcastle, Australia

Unread post

Hi All,

Speidel have provided the solution to get this working.

I had to delete all of the recipes in the BM's memory and do the update again.

Worked as it should after deleting the recipes and I now have the latest firmware.

Cheers,
cliffo
User avatar
niels
Site Admin
Posts: 1076
Joined: Mon Dec 02, 2013 8:08 pm
Model: 10 litres (2015)
Location: Belgium

Unread post

cliffo wrote:
Wed Mar 18, 2020 3:39 am
I had to delete all of the recipes in the BM's memory and do the update again.

Worked as it should after deleting the recipes and I now have the latest firmware.
That's a very specific workaround. :shock:

- Niels
Post Reply